Býci U3 (320-410 kg) - SRN

Cena komodity Býci U3 (320-410 kg) - SRN
Hlasujte...
Zaregistrujte se pro odběr informačních e-mailů...
Napsali jinde...
SZIF
AGRIS
Ministerstvo životního prostředí

Kaňon řeky Rio Coco v Nikaragui, jehož přírodní a kulturní dědictví objevila Česká geologická služba, byl dnes jako první ve Střední Americe vyhlášen globálním geoparkem UNESCO. Jeho globální význam potvrdilo 209. zasedání Výkonné rady UNESCO v Paříži. Na vzniku geoparku se významným způsobem podílelo Ministerstvo životního prostředí a Česká geologická služba.
Pivo, víno, maso, ovoce. Zdražování v Česku nabírá na rychlostiPivo, víno, maso, ovoce. Zdražování v Česku nabírá na rychlosti
novinky.cz

Zdražování v Česku a snižování hodnoty úspor zase nabralo na rychlosti. V červnu spotřebitelské ceny vzrostly meziročně o 3,3 procenta, ve srovnání s květnem potom poskočily o 0,6 procenta. K červnovému meziročnímu růstu inflace přispěly nejvíce ceny potravin, bydlení, ale také dražší alkohol a tabák.
OSN: Sýrii hrozí poprvé od začátku války nedostatek chlebaOSN: Sýrii hrozí poprvé od začátku války nedostatek chleba
ČTK

Poprvé od začátku občanské války v roce 2011 hrozí Sýrii vážný nedostatek základní potraviny - chleba. Podle dnešní zprávy agentury Reuters ohrozí narušení dotovaného zásobování chlebem vládu i obyvatele.
MZE
Technologie a managment chovu skotu
Domovská stránka>Zprávy>Prohlášení Svazu chovatelů českého strakatého skotu

Prohlášení Svazu chovatelů českého strakatého skotu

Kritická situace nutí chovatele přistoupit k zásadním krokům.

Rada svazu chovatelů českého strakatého skotu dne 12. 2. 2009 řešila současný extrémní stav v komoditě mléko. Kritická situace přivádí zemědělské podniky do existenčních problémů jako důsledek výpadku tržeb za mléko, který lze za celý sektor vyčíslit na 7 miliard Kč. Na základě požadavků členské základny a rozhodnutí Rady svazu a ve spolupráci s Agrární komorou ČR požadujeme:
  • urychleně schválit speciální podpůrné programy umožňující podporu chovu dojeného skotu v ČR již v roce 2009
  • využití prostředků PGRLF na dotaci úvěrů s výrazným zvýhodněním podniků s intenzivní živočišnou výrobou
  • okamžité zrušení sociálního a zdravotního pojištění pro zemědělské podniky s chovem dojeného skotu
  • podpořit znovuzavedení podpory školního mléka
  • požadovat urychlené rozdělení a využití prostředků z kapitoly „Nové příležitosti“ navržené Evropskou komisí, a to výhradně pro dojený skot
  • důsledně kontrolovat kvalitu mléčných výrobků v maloobchodní síti
  • pro rok 2010 prosadit maximální využití článku 68 health checku pro podporu chovu dojených krav
Naše oprávněné požadavky podpoříme i cestou veřejných protestních akcí po celé České republice.

Ing. Roman Šustáček
předseda
Svaz chovatelů českého strakatého skotu

V Jihlavě, dne 12.2. 2009