Býci U3 (320-410 kg) - SRN

Cena komodity Býci U3 (320-410 kg) - SRN
Hlasujte...
Newsletter
Zaregistrujte se pro odběr informačních e-mailů...
Napsali jinde...
SZIF
AGRIS
TZ SVH: Prioritou vodního hospodářství musí být „Voda pro všechny“TZ SVH: Prioritou vodního hospodářství musí být „Voda pro všechny“
Ministerstvo životního prostředí

Pro vodohospodáře je prioritou zajistit dostatečné zdroje vody, propojování vodárenských i vodohospodářských soustav, včetně opatření podporující zadržování vody v krajině. Klíčovým tématem posledních let je sucho, shodují se ministři životního prostředí a zemědělství spolu se Svazem vodního hospodářství ČR (SVH) a Sdružením oboru vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK).
Zima deficit srážek zmenšila, voda v krajině ale stále chybíZima deficit srážek zmenšila, voda v krajině ale stále chybí
novinky.cz

Letošní zima byla sice podle meteorologů bohatá na srážky, deficit podzemních vod se však doplnit nepodařilo. V hloubce do jednoho metru přetrvává deficit vláhy na 27 procentech území a pokud bude letošní jaro srážkově chudé jako v předchozích letech, může se sucho v některých oblastech projevit i na růstu vegetace.
Veterináři a policisté kontrolují tržnici Sapa, cílí na potravinyVeterináři a policisté kontrolují tržnici Sapa, cílí na potraviny
ČTK

Veterináři spolu s policisty a celníky kontrolují tržnici Sapa v Praze - Libuši. Zaměřují se na prodávané potraviny a kontrolují přijíždějící auta se zbožím. ČTK to řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj se na akci podílí 50 lidí od policie, celníků, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy.
MZE
Reklama
Technologie a managment chovu skotu
Domovská stránka>Zprávy>Konzumace mléka a mléčných výrobků snižuje riziko vzniku rakoviny střev
 

Konzumace mléka a mléčných výrobků snižuje riziko vzniku rakoviny střev

Je to výsledkem analýzy, ve které byly vyhodnoceny data z 60ti dlouhodobých studií, do nichž bylo zapojeno více než 26 000 testovaných osob.

  Je to výsledkem analýzy, ve které byly vyhodnoceny data z 60ti dlouhodobých studií, do nichž bylo zapojeno více než 26 000 testovaných osob. Výsledky studií ukazují, že riziko vzniku rakoviny tlustého střeva a konečníku díky vysokému příjmu vápníku klesá až o 45 %. Mléko a mléčné výrobky jsou jednoznačně nejlepšími zdroji kalcia. Podle jejich odhadu by spotřebitelé při denní konzumaci mléka mohli upustit od nákupu drahých potravinových doplňků, jako jsou vitamíny a minerály.  
 
Mléko je „bílé zdraví“  
Vysoký obsah vápníku, lehce stravitelné mléčné tuky a bílkoviny, stejně jako vitamíny typu B slouží hlavně lidskému zdraví. Mnohé výzkumy již v mléce prokázaly více než 2000 různých přírodních složek. Nejrůznější rady týkající se stravovacích návyků doporučovaly denní konzumaci minimálně 3 porcí mléka a mléčných výrobků, jako jsou sýry a jogurty. Přitom se spotřebitelé nemuseli obávat obsahu tuků. Přírodní mléčné tuky garantovaly dlouhý pocit nasycení. Ten, kdo konzumuje mléko a mléčné výrobky s přírodním obsahem tuku, netloustne.  
 
Zdravé potraviny nesmí být trhem vytlačeny  
Velké úsilí je třeba věnovat správnému označování výrobků. Spotřebitelé se nemohou spolehnout na to, že kde na obalu výrobku stojí označení „mléko“ nebo „sýr“, také uvnitř obalu „mléko“ nebo „sýr“ opravdu jsou. Úvahy z Bruselu, že v budoucnu budou moci být propagovány pouze mléčné produkty se sníženým obsahem tuku, je třeba rezolutně odmítnout. Nemůže dojít k tomu, aby byly z trhu stále více vytlačovány přírodní a zdravé produkty a naopak upraveným „designovým“ výrobkům se cesta ke spotřebitelům uvolnila.  
 
Zpracováno z podkladů DBV, 2009
 

Publikováno: 10. 6. 2009
Počet přečtení: 21533×
 
 
Reklama
Sano 2019
Mléčná farma roku
face
AKCENTA CZ - zahraniční měny a platby
Ambiente restaurace - Čestr