Býci U3 (320-410 kg) - SRN

Cena komodity Býci U3 (320-410 kg) - SRN
Hlasujte...
Newsletter
Zaregistrujte se pro odběr informačních e-mailů...
Reklama
Technologie a managment chovu skotu
Domovská stránka>Zprávy>Identifikace hovězího masa
 

Identifikace hovězího masa

Platí tedy, že zákazník musí mít možnost se o nabízeném hovězím mase dozvědět následné informace:
1) věkovou kategorii, tedy, zda jde o mladého býka, jalovici, či krávu,
2) identifikační číslo zvířete nebo skupiny zvířat,
3) země narození zvířete,
4) země výkrmu zvířete,
5) země, kde bylo zvíře poraženo,
6) schvalovací číslo jatek,
7) schvalovací číslo bourárny,
8) číslo laboratorního protokolu vyšetření na BSE (jde-li o jatečný kus starší než 30 měsíců).
 
Tento předpis se změní letos od 1. července, kdy vstoupí v platnost nařízení na označování telecího masa.
Pokud jde o srovnání ČR s ostatními členskými zeměmi EU, tak body 2 – 7 jsou povinné ve všech členských státech a to i pro maso pocházející ze třetí země, body 1 a 8 platí pouze v ČR. Body 3 – 5 lze nahradit jediným údajem „původ“ v případě, že se vše událo ve stejné zemi.
 
Tyto informace je povinné uvádět na etiketách na baleném mase, u nebaleného masa musí být údaje v prodejně umístěny tak, aby si je mohl kupující pohodlně přečíst, v případě skupinové identifikace platí pouze to, že od sebe musí být zřetelně prostorově odděleno maso pocházející z různých států.

Publikováno: 21. 3. 2008
Počet přečtení: 24880×
 
 
Reklama
TEKRO
ProgresGen - Valiant
Mléčná farma roku
SIMA 2019-Francie
face
AKCENTA CZ - zahraniční měny a platby
Ambiente restaurace - Čestr